Recensioner

Spelkult ger DinoFajten omdömet ”Enkelt men roligt” och testas i videon ovan.

DinoFajten av Mattias Dristig kom till då han arbetade på ett fritids och tillsammans med en grupp barn lekte fram reglerna till spelet. Varje spelare har en flock dinosaurier och målet är att besegra motståndarna. Reglerna är enkla och går att justera efter eget tycke för att till exempel tillåta fler spelare eller spela kortare omgångar. För en inbiten figurspelare eller strategifantast har inte spelet mycket att erbjuda men för en grupp yngre eller ovana spelare finns här en trevlig spelupplevelse. Tack vare slumpen kan en omgång vända fort och även någon i underläge kan plötsligt få turen på sin sida. / Björn 20160110 Florén

http://spelkult.se/dinofajten/


Spelpodden Älska Spel har recenserat och testat DinoFajten i sitt tredje poddavsnitt – Den enda multiplayern. Recensionen börjar runt 00:48:30.

Ur recensionen: Fascinerade av balanseringsmekaniken – om någon är för stark så blir man anfallen. Saker och ting kan vända fort när korten dras men det gjorde spelet intressant och spännande. Enkelt spel att spela. Bra att spela tillsammans med barn. Gillar kombinationen tärningar och kort. Tar fem minuter att förklara reglerna – lättlärt. Vissa regler är däremot lite otydliga. Plottriga poängmarkörer men i övrigt väldigt snyggt grafiskt arbete! Blir ganska hetsigt runt bordet när man spelar. DinoFajten rekommenderas för alla åldrar.


Spelpodden Älska Spel har testat DinoFajten med den nya Expansionen och ger betyget ”En Habil, Stadig, Stabil 3:a”.

Lite ur kommentarerna: Reglerna är mer nyanserade nu och för vuxna spelare. Det är många nya intressanta regler. Lätt att lära sig. Kul! I den förra versionen hände det inte så mycket men det förändras nu. Spelet har växt och man vill spela mer av det. Förr var det mer ett barnspel, nu är det mer ett plojigt kortspel i stil med Boss Monster. Mer djup. Expansionen är en bra uppgradering. Nu är det ett gediget spel.

Man har lyssnat in kritik man har fått angående grundspelet och jobbat vidare med det. Det är positivt. Tar längre tid att spela nu. Kul att det är utvecklat av en person på fritiden och att man lär sig reglerna på en minut. Vissa situationer i spelet är lite otydliga ibland, men det löser man när man spelar. Ett Stabilt, Habilt, Stadigt spel. En vuxnare produkt nu. Layouten kunde man slipat lite mer på men man vinner också lite charm på det. Skulle vilja ge högre betyg på grund av lokalförankring (Göteborg) och att det ges ut av ett litet egendrivet spelbolag. Imponerade över vad Expansionen har tillfört, står sig bra jämfört med större spel och utvecklare med större resurser. Vi hade roligt när vi spelade det här!

DinoFajten + Expansion får en Habil, Stadig, Stabil 3:a av Älska Spel.

Lyssna på recensionen i sin helhet via nedanstående länk. Recensionen startar ca 01:16:00:
http://www.alskaspel.se/podcasts/avsnitt-15-zelda/


Logotyp – Spelkult

Spelbloggen Spelkult har recenserat DinoFajtens Expansion och skriver bl a:
”Tillsammans ger de olika korten spelet ett större strategiskt djup. […] I grundutförande är spelets regler busenkla och om man introducerar de nya reglerna gradvis för yngre spelare så är det lätt att få med dem in i ett lite mer nyanserat spel med fler avvägningar och val. Vandrarna fördelar även maktbalansen kring bordet under spelets gång på ett naturligt sätt.”

Läs hela recensionen nedan och beställ Expansionen via Webshopen.

http://spelkult.se/recension-dinofajten-expansionen/


Tidningen Dagen recenserade DinoFajten 171207 och gav spelet betyget 4 av 5.

Foto av DinoFajten som är lånat av tidningen Dagen 171207

Recensenten Johanna Almqvist skriver:

Ett roligt spel med fart och action, som är lätt att förstå och lära sig. Kul för både barn och vuxna och du övar på att räkna utan att du tänker på det. Ett privatproducerat spel med förvånansvärt snygga kort och välbalanserad spelmekanik. Vi hoppas dock att markörerna för dinosauriernas hälsa får en bättre utformning om spelet kommer i ny utgåva. Kommer man över ett exemplar ska man verkligen ta tillfället i akt och köpa det.

Recensionen i sin helhet hittar man här:

http://www.dagen.se/livsstil/dagen-testar-arets-familjespel-2017-1.1067272